Kvalitetsgarn til konkurrencedygtige priser – nemt og billigt!
Hos Hobbii kan du købe alle de garntyper, du kan ønske dig til konkurrencedygtige priser. Vi sætter en ære i at finde nye spændende produkter til dig og dine små og store hækle-, strikke-, eller filteprojekter. Vi har helt sikkert lige netop den type garn du skal bruge, om det så er de lettere garner til dine forårs- og sommerprojekter eller det lidt tungere uldgarn til de varme sweatre til efterår og vintersæsonen. Vores garnsortiment er nøje udvalgt, så der er garn til ethvert strikke- eller hækleprojekt i bedste kvalitet og til priser, hvor alle kan være med. Hvis du klikker dig ind på de enkelte garner, kan du både finde information om garnets kvalitet, materiale, vægt, løbelængde, anbefalede pinde og nåle, strikkefasthed samt de anbefalede vaskeanvisninger tilhørende garnet. Du finder ligeledes forslag til opskrifter, som passer til netop den type garn, der er tale om.
Vi har billigt garn til netop dit strikke- og hækleprojekt
Her kan du købe dit hækle- og strikkegarn nemt, hurtigt og billigt, og du finder det garn du skal bruge til netop din hækle- eller strikkeopskrift, uanset om det er bomuldsgarn, det tykke uldgarn eller det bløde alpaka- eller merinould, du er ude efter - eller måske er det det helt silkebløde babygarn? Udvalget er stort og der findes også økologisk garn og naturgarn i sortimentet.
Mangler du inspiration til, hvad du skal lave ud af de lækre garner, kan du finde hjælp i vores enorme univers af gratis opskrifter. Hos Hobbii har vi vores helt eget designteam, som designer de flotteste opskrifter til vores garner. Der er både noget til dig, der elsker at strikke trøjer og halstørklæder og til dig, der elsker hjemmelavet interiør til din bolig eller at hækle bamser til de helt små. Sidder du med en idé til en opskrift, som endnu ikke er på vores hjemmeside, er du velkommen til at sende en mail til kundeservice@hobbii.dk.
Hvilket garn skal jeg vælge?
Garn kan fremstilles af mange forskellige syntetiske og naturlige marterialer. Mange garner er fremstillet af en blanding af flere materialer, så garnet for egenskaberne fra to materialer. De mest almindelige garn materialer er bomuld, uld og akryl, men du kan også købe hørgarn og bambusgarn.
Hos Hobbii finder du masser af lækkert garn og du vil ikke gå forgæves. Vi har alt fra det blødeste alpaka- og merinould til alsidigt bomuldsgarn, slidstærkt strømpegarn og store stof- og båndgarner. Hvilken type garn du skal vælge, afhænger naturligvis af dit projekt, så prøv først at tænke på hvad du gerne vil lave. F.eks. er bomuldsgarn godt til karklude og sommertøj, mens uld er godt til vinter og økologiske materialer er bedre til børn.
I det følgende gennemgår vi, hvilke egenskaber vores mest populære garntyper har og hvilke projekter de især egner sig godt til (Læs også “Sådan vælger du garn til dit næste projekt”).
Vores 4 favorit garntyper
Bomuldsgarn
Bomuld er et blødt fiber som vokser rundt om frøene på bomuldsplanten og består af næsten ren cellulose. Bomuldsgarn er utroligt populært og kan bruges til næsten alle slags kreative projekter lige fra sommertøj til hæklet legemad. Bomuld er svagere end silke og hør, men mere slidstærkt end uld. Der er også andre plantebaserede fibre, som bambus og hør, der og kan bruges til strik og hækling. Læs alt om plantebaserede fibre på Hobbii’s strikke- og hækleblog.
Merceriseret bomuld er bomuld som har været igennem en merceriseret behandling. I behandlingen får garnet et stræk, der retter fibrene ud. Det giver trådene en fin glans, mens det også gør fibrene stærkere, gør garnet blødere og giver det en højere absorberingsevne, så det f.eks. lettere tager imod farvestof. Behandlingen gør også, at tøjet lettere vil beholde formen samtidig med, at det ikke vil krympe i samme udstrækning som almindelig bomuld kan gøre.
Bomuldsgarnet har utrolig mange gode egenskaber. Hvis man eksempelvis benytter sig af 100% bomuld, kan man være sikker på, at man får et blødt resultat, som føles utrolig dejligt mod huden - og som er allergivenligt. Hvis vejret ovenikøbet også er koldt og gråt, sikrer bomuldsgarnet dig også, at du forbliver varm, hvorfor det er optimalt at bruge til at hækle eller strikke sjaler, ponchoer, bluser, osv. Men bomuldsgarn fungerer ikke kun godt alene. Det kan også sagtens mikses sammen med enten silke, hør eller uld alt afhængigt af, hvilket look der ønskes. Når bomuldsgarnet blandes med andre garntyper sikrer det ikke kun et mere slidstærkt resultat, men gør det også smudsafvisende.
Du har måske allerede fået en fornemmelse af, at bomuldsgarn kan bruges til et hav af forskellige projekter. Er du nybegynder til enten hækling eller strik, anbefaler vi at starte med at lære teknikkerne ved at hækle eller strikke firkanter - disse firkanter kan så ende med f.eks. at blive til dine helt egne hjemmelavede og miljøvenlige karklude eller grydelapper. Det ideelle garn til denne type projekter er bomuldsgarn.
Du kan altid finde et bredt udvalg af hækle- og strikkeopskrifter til bomuldsgarn lige her.
Uldgarn
I Hobbii’s udvalg af uldgarner finder du både alpakauld, merinould, mohair og 100% ren uld. Det som nok er det mest karakteristiske ved alle former for uld, er dets fantastiske evne til at holde på varmen. Udseendet på uld afhænger af, hvilken fårerace det kommer fra og hvordan det er forarbejdet. Uld kan både bruges til hækling, strikning eller filtning - så med denne slags garn er der altså masser af muligheder.
Fordelene ved at bruge uld i sine strikke- og hækleprojekter er mange. En af dem er, at det er et naturligt temperaturregulerende materiale, som kan optage op til 35 % fugt uden at det føles koldt eller vådt. En anden fordel, som mange måske ikke lige forbinder med uld, er at det faktisk er muligt at få uldmaterialer, som ikke kradser - vidste du det? Selvom der selvfølgelig er enkelte materialer som kan kradse, så forhandler vi også masser af uldtyper, som faktisk har en silkeagtig fornemmelse og dermed er utrolig bløde. Læs mere om at vælge uldgarner til dit strikke- eller hækleprojekt og 5 gode grunde til at vælge uld her.
- Alpakauld er det blødeste og fineste garn, der findes. Det er let, 100% kløfrit og ikke mindst fri for kemikalier, hvorfor det er et allergivenligt garn. Garnets temperaturregulerende egenskaber gør det ideelt til trøjer, vanter, huer og halstørklæder. 100% alpakauld er kendt for ikke at være så formfast. Derfor finder du i vores sortiment en række alpaka-garner, der er blandet med andre typer af garner, netop for at øge formfastheden, så garnet ikke mister faconen.
- Merinould er - ligesom alpakauld - utrolig blødt og 100% kløfrit. Denne type uld anvendes ofte til undertøj og sportstøj, da det udover at være temperaturregulerende også er et materiale, der er lugtbeskyttende, så man undgår at lugte selvom man sveder i det. Skal du strikke eller hækle til de allermindste, er merinould den klart mest populære type garn til dette formål, og egner sig især godt til bodyer, huer, sokker, handsker, futter, trøjer, leggings, osv.
- Mohair består af tynde, glatte fibre fra Angorageden, som bliver samlet til en tråd ved at spinde det sammen med en anden slags fibre - det kan være uld, polyamid eller silke. De fine løse fibre gør, at garnet får en utrolig høj isoleringsevne og er varmeregulerende, samtidig med at tråden får et fluffy look, selv efter det er blevet farvet. Det er dette fluffy look, der gør mohair så luksuriøst. Mohair bruges ofte som følgetråd sammen med en anden type garn, men kan også sagtens bruges alene til en let sommercardigan eller et sjal.
Du kan altid finde et bredt udvalg af hækle- og strikkeopskrifter til uldgarn lige her.
Akrylgarn, polyamid og polyester
Garn af syntetiske fibre har i mange år været udskældt. Hvor det tidligere var forbundet med et meget stift og kradsende garn, så forholder det sig heldigvis ikke sådan længere. Teknologien har gjort, at syntetiske fibre nu kan findes i mange forskellige kvaliteter, der spænder vidt. Nogle er bløde som smør, andre føles næsten som naturfibre - andre igen har spændende effekter, der kan pifte arbejdet op, hvis man synes, det mangler lidt ekstra.
Fælles for akryl, polyamid og polyester er, at det holder bedre på farveægtheden end naturligt fremstillet garn gør. Det betyder, at det kan vaskes oftere uden at miste farven. Dette er også med til at karakterisere syntetisk garn som noget af det meste slidstærke garn, da både farve og pasform forbliver forholdsvis uændret, uanset hvor mange gange det vaskes.
En af de største fordele ved syntetisk garn er og bliver, at det er allergivenligt. Så hvis du skal strikke eller hækle tøj til en person med allergi, så er det oplagt at bruge akrylgarn, så man er sikker på, at det er tåleligt. Det er muligt at hækle med 100 % akryl, men mange vælger også at kombinere det med andre typer af garn såsom bomuldsgarn. Derudover er det syntetiske garn enormt brugervenligt, så selvom du er nybegynder, er det nemt at arbejde med samtidig med, at det også er billigt, så man kan få øvet sig en masse.
Læs mere om at bruge akrylgarn og andre syntetiske garner på vores Hobbii strikke- og hækleblog. Du kan også finde et bredt udvalg af hækle- og strikkeopskrifter til syntetisk garn lige her.
Stof- og båndgarn
Stof- og båndgarn er blevet et utrolig populært garnmateriale, fordi det giver et hav af muligheder. Stof- og båndgarn er dejligt at arbejde med og ikke mindst meget hurtigt at arbejde i. På den måde passer det rigtig godt til dig som er nybegynder, og har lyst til at prøve større projekter af uden at skulle lægge alt for meget tid og præcision i arbejdet.
Hos os finder du stof- og båndgarner i henholdsvis bomuld samt sammensætninger af bomuld, polyamid, polyester og viskose. Vælger du et stof- og båndgarn i 100% bomuld, får du et blødt og smidigt resultat, hvorimod du får et mere stift resultat, hvis du vælger et stof- og båndgarn i en kombination af flere materialer. Stof- og båndgarn egner sig rigtig godt til interiørprojekter som f.eks. tæpper, puder, urtepotteskjulere og kurve. Derudover er det også skønt at bruge til flotte tasker. Uanset hvilken kvalitet du vælger, er det super praktisk, at alle stof- og båndgarner kan vaskes på minimum 30 grader. Der er altså enorme fordele og muligheder ved at bruge stof- og båndgarn. Det eneste du skal gøre er at finde ud af, hvilket der passer bedst til det, du har lyst til at lave.
Du kan altid finde et bredt udvalg af hækleopskrifter til stof- og båndgarn lige her.
Bliv en garnekspert og lær alt om hækling og strik på vores inspirerende Hobbii strikke- og hækleblog. Her kan du få tips og tricks og læse alt om garn, hvordan man vasker materialerne og mere mere.
Køb garn online - nemt og hurtigt
Her hos Hobbii ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af garn og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.
Kontakt Hobbii.dk
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller mangler hjælp til at bestille. Du kan finde kontaktformular, telefonnummer og e-mail ved at klikke på linket her. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os.