Hvis du ligesom mig hækler rigtig meget, så er jeg sikker på, at du også er stødt på problemer, der kan få dig til at gå ud af dit gode skind!  

Jeg har udvalgt 6 hæklekriser, som jeg er sikker på, at I kan relatere til.

De 6 kriser som jeg oftest støder på, har jeg prøvet at finde løsninger på, så de forhåbentligt ikke burde ske igen - men når du hækler, kan du aldrig vide dig sikker 😉

1. Farveskift der ikke passer sammen

Vi kender det alle! Man er så godt i gang med en bamse eller en kugle, hvor man har brug for at skifte farve undervejs. Problemet er bare, at farverne ikke mødes på samme omgang, og det ser alt for dumt og sjusket ud til, at du vil fortsætte.

Løsning:
Der er en simpel løsning på problemet. Det er meget almindeligt, at amigurumi-opskrifter hækles i spiral, men det fungerer bare ikke til farveskift! Der er flere måder, hvorpå du kan undgå det grimme farveskift. Enten kan du hækle med afsluttede omgange i stedet for spiral, eller du kan klippe tråden og starte med den nye farve et vilkårligt sted på omgangen. Se blogindlægget om amigurumi for at få en bedre beskrivelse af teknikken – læs det her.


2. Hæfte ender

At hæfter ender er ikke alles kop the - jeg har dog mødt medhæklere, som godt kan lide at hæfte ender 😱 Det er svært at forstå, når man selv ikke kan fordrage det. Det kan være et meget uoverskueligt projekt, især hvis du ikke har fået hæftet ender undervejs! Jeg glemmer det tit, fordi det er så kedeligt!

Løsning:
Når du har skiftet farve en million gange, og dit arbejde ser så uoverskueligt ud med alle de løse ender, der flagrer, så husk til næste gang at lave dette simple trick: Du hækler henover enderne fra nøgle og/eller farveskift og dermed forsvinder de ind i arbejdet på samme måde som, hvis du syede enderne ind med en stoppenål.

3. Arbejdet buer/bølger - For mange/for få masker

Når arbejdet buer eller bølger, er det som regel når man er ved at hækle en cirkel eller begyndelsen på en kugle. Ofte nægter man at erkende, at der er et problem og prøver ihærdigt at hækle videre i håbet om, at problemerne på mirakuløsvis forsvinder. Det gør det bare så sjældent! 

Løsning:
Jeg har erfaret, at det eneste der virker er at pille op indtil, det holder op med at skabe sig 😉 Læs blogindlægget: vejen til de perfekte udtagninger– her er der gode tips til, hvordan du kan undgå problemerne. 

4. Hækle for stramt

Bliver din klud 3 gange så lille som opskriften siger eller bliver sweateren i voksenstørrelse pludselig til en børnestørrelse? 😉 Så hækler du sikkert alt for stramt. Det kan også være, du har fat i den forkerte nålestørrelse, men ofte er problemet ‘’bare’’, at du strammer garnet alt for meget. Jeg gør det selv, og det kan være svært at vende sig af med.

Løsning:
Du bør altid lave en hækleprøve først, da den vil vise, om du generelt hækler strammere, end du burde. Hvis det er tilfældet, kan du enten gå en nålestørrelse op eller prøve at hækle ekstra løst, selvom det kan være svært, hvis du er vant til at stramme garnet og kæmpe dig ned i maskerne. Læs mere om hæklefasthed her.


Hvis du er på jagt efter en ny hæklenål anbefaler jeg enten Clover Soft Touch eller Clover Amour. Begge har et rigtig godt grip, og garnet glider nemt og ubesværet på krogen.


5. Kanten bliver grim og ujævn 

En grim kant er noget, jeg stadig støder på. Det er især på karklude, det sker og altid i nye mønstre. Det sker, fordi man sætter nålen i den forkerte maske, eller man simpelthen springer den sidste eller første maske over. Ved en fejl selvfølgelig! Det sker oftest, når man skal vende arbejdet og starte en ny række.

Løsning:
Hvis du oplever, at krisen sker igen og igen så prøv at tælle hver maske for at være sikker på, at du har det rette antal fra start til slut. Hvis du ligesom mig let bliver distraheret og derfor glemmer, hvilket tal du lige var nået til - så brug en maskemarkør i den sidste maske. Det er så smart, fordi så behøver du aldrig at tælle, og du er altid sikker på at vende og/eller starte i den rigtige maske.

6. Problemer med magisk ring

Magisk ring er så afgørende for at hækle rundt, men teknikken kan godt være skyld i rimelig meget frustration!


Løsning:
Heldigvis har jeg allerede skrevet et blogindlæg om teknikken, så du skal blot trykke på linket for en meget udførlig guide: læs det her - så garanterer jeg dig, at magisk ring fremover IKKE vil være blandt dine hækle-kriser 😀


Jeg håber, at jeg har fået sat ord på de kriser og irritationsmomenter, som du oplever! Og mest af alt håber jeg, at jeg har givet dig nogle brugbare løsninger, så du fremover slipper for alle frustrationerne 😉

Kærlig Hilsen

Josefine, Hobbii

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

18 kr.